Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Nyolcadik nap III.

2014/09/22. - írta: jpiller

Nagyon örülök, hogy sikerült most este is egy kicsit belátogatni. Akkor most következik a tejfölös szelet downweight2:

 

Hozzávalók:

75 dkg sertés comb diója (a hentes érteni fogja), 2 fej közepes vöröshagyma, kettő gerezd fokhagyma, 3 evőkanál háztartási zsír (lehet kókuszolaj, de az drágább), 2 dl paradicsomital (normál, nem édesítőszeres),1 dl tejföl, 2 db közepes paradicsom, forró vízbe mártva, meghámozva, őrölt bors, őrölt babérlevél, őrölt rozmaring (aki szereti), só.

Elkészítés: a combot megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk és egy kis zsírral péppé kevert kipréselt fokhagymával mindkét oldalon bekenjük és félre tesszük. Semmiképpen nem szabad besózni, mert a só kiszívja a nedvességet belőle. A két fej vöröshagymát nagyon kicsi darabokra felvágjuk, a két evőkanál zsíron megdinszteljük, majd amikor "üveges" hozzá tesszük a vékonyra szeletelt paradicsomokat, és addig dinszteljük, amíg szép sima alapot nem kapunk. Aki szereti a füstölt ízt, az egy nagyon vékony füstölt kenyérszalonnát apróra vágva tehet bele...Amikor kész van, ezt tesszük félre. Elővesszük a pácolt húsunkat és egy zsírral kikent forró serpenyőben gyorsan, mindkét oldalát megpirítjuk. Gyorsan kell sütni, hogy a folyadék ne tudjon a húsból kijönni. Akinek van rozsdamentes edénye, az megteheti, hogy nem tesz alá zsiradékot, hanem felhevíti az edényt és abba teszi bele a szelet húsokat. Egy kicsit füstöl, de finom :-). Amikor a szelet húsokat mindkét oldalon hirtelen megpirítottuk (nem kell, hogy puha legyen!!!) kivesszük és a többivel is ezt tesszük. Amikor az összes húst megpirítottuk, elővesszük az szaft alapot, feltesszük melegedni, majd amikor rotyogni kezd, beletesszük a szelet húsokat úgy, hogy a szaftból kerüljön minden hús  mindkét oldalára. Amikor újra rotyogni kezd, közepes-kicsi lángra tesszük, ráöntjük a paradicsom levet, a fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük ( a rozmaringgal, babérlevéllel óvatosan, mert a sok elrontja, elnyomja a hús ízeit). A hús víztartalmától függően lehetséges, hogy 1-2 dl víz szükséges lesz, azt most kell beleönteni, majd szintén ízlés szerint megsózzuk. A só először nem lehet több, mint egy kávéskanál! Lassú tűzön készre főzzük, az elfogyó vizet óvatosan pótoljuk, hogy egy sűrű szaftot kapjunk. Amikor már 99 %-os puhaságú a hús, a tűzről levesszük, a szaftból kiveszünk annyit, hogy a tejfölt fel tudjuk melegíteni vele és a kikevert tejfölt az egészhez adjuk. Óvatosan kell keverni, hogy a hús szét ne essen! A köznép spagettivel eheti, mi csak káposztával, vagy párolt zöldségekkel de azzal is nagyon finom. Figyelem! nem a "támadás" utáni két hétben, ott a párolt zöldség csak káposzta és zeller-karalábé lehet! Ízlés szerint tálaláskor lehet ráhinteni egy kis sajtot, én a füstöltet szeretem. Fontos, hogy a zsírt NEM helyettesíthetjük olajjal!!! Jó étvágyat!

Ha így lehet fogyókúrázni, akkor nekem nem is kell más!

Ugyan nem a blogon, de kérdezték ismerősök, ha nem megy a mozgás, akkor mit lehet tenni. Nos, ha nem tudok gyalog felmenni az emeletre, nem tudok gyalogolni egy-két busz-villamos megállót, nem tudok kerékpározni, vagy úszni egyszer egy héten, vagy egyáltalán nem tudok semmit mozogni, akkor nem nagyon szabad enni sem. Valamit-valamiért...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr926721845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása