Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Második nap III.

2014/09/16. - írta: jpiller

Egész nap rettenetesen meleg volt. Nem is ment a munka elég intenzíven. Az ebéddel és a vacsorával megharcoltam, mert eléggé egysíkúra sikerült. A főtt tojásom elfogyott, a csirkemell és egy kis főtt hús "jutott" a húslevesből, amit most éppen a gázon hűtünk. Már csak kettőt kell aludni és vége a kínlódásnak. Lehet, hogy valamilyen halat is be kellene venni a menübe? Szintén a mai nappal ünnepélyesen lecseréltük a főző zsiradékunkat olajról rendes házi zsírra. Mivel a család is elég kevés kenyeret fogyaszt, de lehet, hogy a gyereknek adok egy kis zsíros kenyeret. Azt még úgy sem evett életében... Hajdanában mifelénk a zsíros kenyeret cukorral adták a gyerekeknek. Na azt én egyáltalán nem bírtam megenni. Már akkor is a füstölt sonka pártján álltam! Csütörtökön összefoglalom majd a négy nap menüjét és a tapasztalatokat. Az egyik komoly tapasztalat: a támadás fehérje bombáját nem lehet megszokni. Egyszer már végig csináltam öt napig, most a négy is nagyon nehezen megy...

Pihenésképpen egy jó kis recept:

Hozzávalók:

25 dkg pirított csirkemell ( mily meglepő),15 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 4 szem olíva bogyó, 10 deka füstölt sajt, egy kisebb gumó zeller.

A csirkemell darabokat egy kisebb hőálló üveg tepsibe rakjuk. A túrót összekeverjük a kettő tojással, sajtreszelőn lereszelt zellerrel és a négy szem apróra vágott olíva bogyóval. A fűszerezést mindenkire rábízom. Nekem a só, fehér bors, csipetnyi kapor jött be. A sóval óvatosan kell bánni, mert a füstölt sajt is sós. Nos ezt a keveréket ráöntjük a húsra és betesszük a sütőbe. A sütőt begyújtva közepes lángon, vagy elektromos sütőben alul felül süssük addig, amíg a zeller megpuhul. Ha ez megtörtént vegyük ki az edény és szórjuk rá a sajtot és tegyük vissza. Adjuk rá a teljes gázt, az elektromos sütőben tegyük felső pirításra és addig süssük, amíg a tetején a sajt megpirul.  Forrón tálaljuk. Köret? Nincs, de ha nagyon kell, akkor friss salátával, vagy uborka salátával lehet tálalni. Szerintetek?

A hét végén süti is lesz!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr296704637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abrann 2014.11.18. 20:25:20

Ez csak finom lehet.
süti beállítások módosítása