Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Harmincadik nap III.

2014/10/14. - írta: jpiller

Ígértem egy receptet!

Nos itt van:

Serpenyős sertés lapocka káposztával...

Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka, 0,5 kg gomba, 2 fej vörös hagyma, 2 db zöld paprika, 2 db nagyobb paradicsom, fél fej közepes káposzta körülbelül (0,75 kg), zsír, só és fűszerek, amit majd leírok.

I. a gombát egy vöröshagymával és zöld paprikával, paradicsommal megdinsztelem, ízlés szerint sózom, néhány szem köménymaggal és egész borssal megszórom. Amikor a gomba megpuhult, leveszem a tűzről és fedővel a tetején félre teszem. A lapockát megmosom, megtisztítom és 3x3 cm-es kockákra vágom.

II. A húskockákat egy zsírral vékonyan kikent jénai tepsibe sorakoztatom. Az előre elkészített gombát egyenletesen a húsra öntöm és a kis kockákra vágott második fej vöröshagymát, csíkokra vágott zöldpaprikát és a vékony karikákra vágott paradicsomot is egyenletesen eloszlatva a tetejére teszem, majd az egészet befedem. A legjobb, ha a jénainak van teteje és azzal fedem be. Előre melegített, de nem forró sütőbe rakom és 180 fokon addig párolom-sütöm, amíg a hús meg nem puhul.

III. Amikor a hús puha, a káposztát vékony csíkokban a tetejére reszelem és óvatosan a húshoz keverem. Vigyázni kell, hogy a húst ne törjük össze. Az így elkészített ételt levett fedővel 230 fok körül pirítom addig, amíg a káposzta is megpuhul és az egész étel a tetején megsül. (Az öregebb káposztát még fedővel is kell egy kicsit párolni!) Ha az edénynek nincs fedele, akkor alufóliával is le lehet fedni, csak abban az esetben figyelni kell, hogy az alufólián lecsurgó lé az edénybe folyjon vissza. Hasonló ételt ettem már, amit hordós káposztával készítettek, az is finom és azt is tudom nagyon ajánlani!

Jó étvágyat hozzá. A fűszerezésben lehet alkotni, csak vigyázzunk, hogy ne legyen túl fűszeres.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr26793233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása