Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Tizenkettedik nap II.

2014/09/26. - írta: jpiller

Készülök egy előadásra, és a következőket találtam egy helyütt:

Nekem ne mondja senki, hogy nem szóltam!

"A pre-diabétesz előfordulása

A szénhidrát anyagcsere zavarok lassan alakulnak ki és kezdetben tünetmentesen zajlanak. Ennek tulajdonítható, hogy tudományos felmérésekben kimutathatóan minden ismert cukorbetegre jut egy (többnyire fel nem ismert) pre-diabéteszes és egy olyan cukorbeteg, aki még nem is tud a betegségéről. 2003-ban több mint 300 millióra becsülték a világon a pre-diabéteszben érintettek számát, amely 2025-re kb. 500 millióra fog emelkedni. Jelenleg Dél-Kelet-Ázsiában található a legtöbb pre-diabéteszes ember és itt a legmagasabb az előfordulás gyakorisága. A 2025-re szóló előrejelzések szerint ez a régió fog vezetni a pre-diabétesz kialakulásában (13,5 %), amelyet Európa követ majd (10,9 %).

Teendők pre-diabétesz esetén

A jó hír a pre-diabéteszben szenvedők számára azonban az, hogy rengeteget tehetnek a cukorbetegség kialakulása ellen. Vizsgálatok egyértelműen bebizonyították, hogy a cukorbetegség kialakulásának kockázata jelentős mértékben (50-60%) mérsékelhető azáltal, ha diéta és rendszeres testmozgás segítségével a testsúly 5-7%-kal csökken. Az életmód megváltoztatása mellett szintén fontos az állapot nyomon követése, hogy ha mégis kialakul a cukorbetegség, akkor időben a megfelelő kezelést megkapja a beteg. A szakmai ajánlások szerint igazolt pre-diabétesz esetén évente cukor terheléses vizsgálatot (OGTT) kell végezni.


Bővebben: http://cukorbetegsegek.hu/alapismeretek/mi-a-pre-diabetesz.html#ixzz3EPsyxkGi "

Akkor most azt szeretném megkérdezni, hogy biztosak lehetünk abban, hogy nem vagyunk cukorbetegség előtti fázisban? Ha orvoshoz nem is jutunk el, de könyörgöm, a lábunk mindig kéznél van! Fogjunk össze, mert az utolsó tíz év sokkal hamarabb kezdődik el, mint gondolnánk!

Amit a reggeli edzés mellé még hozzá tettem: ez nem sport volt, hanem közlekedés! (másold be a böngészőbe és látod...)

http://www.mapmyride.com/workout/745877393?fb_action_ids=10204135184652169&fb_action_types=fitness.bikes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B731972086840081%5D&action_type_map=%5B%22fitness.bikes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr406733871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása