Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Első nap III.

2014/09/15. - írta: jpiller

A nap végéhez közeledvén sikerült konzultálni a körzeti orvosommal, aki azt javasolta, hogy ne fokozzam a fogyás tempóját, sőt. A tempó ugye 8 hónap 22 kiló, ami majdnem 3 kilós súlycsökkenés havonta. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a tartós súlycsökkenés záloga a folyamatos és egyenletes fogyás. Az egyik barátom is fogyókúrázik, egy "amerikai" szisztémával. Megnéztem a neten, reggel-este két szem piritós, meg pár pohár hideg víz. Na éppen ettől lett elegem az eddigiekben. Most a vacsorám 8 szem tepertő, két kisebb szelet sült csülök és egy közepes uborka. Na jó, nem tisztán fehérje, de valami kell a csalás oldalon is. Legalább az uborkában kevés a kalória. Mondott még nagyon okos dolgokat, amit elismételni nem tudnék, de általánosságban rendben találta, amit csinálok. Szóval folytatjuk, ellenjavallat nincs.

Jó páran vannak már, akik be-benéznek hozzám, kérlek benneteket, hogy mondjatok véleményt is, nyugodtan kérdezzetek is!

A héten, a négy nap leteltével sütünk süteményt is, annak a receptjét tényleg rendesen leírom!

Pár gondolatot szeretnék megosztani a házi sportról. Akinek nincs ideje rendesen sportolni (idő arra van, amire akarjuk) annak a következőket javaslom. Vagy munkába menet, vagy onnan hazafelé szálljunk le a villamosról-buszról egy megállóval hamarabb és gyalogoljunk. A metrónál ez annyira nem jó, bár ha belegondolunk, egy metrómegálló sem akkora pálya...Ha bírjuk az összes emeletet, ha nem, akkor az utolsó két-három emeletet gyalog tegyük meg. Bevásárló szatyrokkal meg pláne! :-) A hét végén mindenképpen tervezzünk be szabadtéri sétát, túrát, vagy kerékpározást, hegymászást, vagy egy repülőtér látogatást. A lényeg a szabad levegőn van. Nem, a haverokkal sörözés az nem ilyen program. A televízió nézése is megterhelő, de azt sem vehetjük zsírégetésnek. Szóval ha lehet együtt a család, ha nem akkor is...Igazán hatékony súlycsökkenést egészségesen mozgás nélkül nem nagyon tudok elképzelni. Szóval tervezzünk és hajtsuk végre!

Akkor most a jól megérdemelt alvás következik, persze csak a kislányom után!

 

Címkék: sport fogyókúra
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr356701159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása