Nem mindegy, hogyan éled meg életed utolsó tíz évét! És mikor kezdődik?

Tizenharmadik nap II.

2014/09/27. - írta: jpiller

Az egész napos szabad levegős program remekül sikerült, holnap fel teszek néhány képet. A kirándulásokon gond lehet, hogy mit vigyünk magunkkal enni. Nos egy pár darab kocka sajt, száraz kolbász, a jól bevált káposzta és természetesen legalább 2 liter víz. Az sem baj, ha a vízbe teszünk izotóniás sót, de abból csak keveset. A mozgással megjöhet az étvágy is, itthon aztán be lehet lakni a sajtokból, zöldségekből és a főtt ennivalókból. Este sem feledkezhetünk meg az ivásról, és nyugodtan igyunk teát is, ha ahhoz van kedvünk. Gyors fürdés és alvás következik, mert holnap kirándul a család!!!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyok16kilot.blog.hu/api/trackback/id/tr846737613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D1255 2014.09.29. 12:32:19

Huha, sajt es kolbasz nem annyira a szalkasitok etrendje. Mindkettoben sok a zsir. Izotonias italokban meg ugye cukor van..
Mi az amit magaddal vihetsz anelkul, hogy visszavetne a karcsusodasban:
- fustolt lazac, vizes konzervtonhal (van zacskos is, nem kell kolompolni az ures dobozzal), grillezett pulyka vagy csirkemellcsikok, esetleg ezek fove
- melle natur zoldtakarmany: rukkola, paradicsom, kockara vagott uborka, bebispenot...
- johet pl alma is, de banan vagy szolo mar odafigyelest igenyel, mert sok a cukor bennuk
- 'nasinak' egy pohar natur joghurt

Sanyaru?! Haat, senki nem mondta, hogy ez az elvezetekrol szol;)

D1255 2014.09.29. 12:32:22

Ajaj, sajt es kolbasz nem az a szalkasitos kaja. Mindkettoben rengeteg a zsir.
Amit en szoktam: pulykamell-sonka, vizes tonhalkonzerv (van klassz zacskos is, nem kell kolompolni az ures dobozokkal, fustolt lazac, grillezett pulyka vagy csirkemell csikok.
Mindezek melle valami natur salata. Paradicsomok, rukkola, bebispenot...
Alma is johet, banant mar esszel a sok cukor miatt.

jpiller 2014.09.29. 12:43:28

@D1255: Nagyon érdekes, mert én éppen azt tapasztaltam, hogy komolyan betartva a rizs-krumpli-liszt-cukor nélküli kaját, még zsírosat is ehettem. A reptérre mindig kivittem reggelire egy sült csirke combot, vagy egy szál sült kolbászt. A lényeg, hogy vacsorára már nem terheltem a gyomromat. Tegnap is megettem két sült kacsa combot egy csomó leve zöldséggel és citromos-borsos paradicsommal. (fokhagymával). És rendben vagyok :-)

D1255 2014.09.29. 13:22:41

A 'rendben vagyok' allapotot mi alapjan hatarozod meg? Azert kerdezem, mert pl egy-egy ilyen kihagasnak nem igazan lesz merheto hatasa. Csak majd kb napok-hetek tavlataban fogod szomoruan tapasztalni, hogy nem ugy haladsz ahogy vartad.
Ja, es kacsa. Alapvetoen zsirosabb mint a csirke vagy a pulyka. Bore meg aztan vegkepp felejtos.

jpiller 2014.09.29. 13:28:31

Igazad van, hogy nem egzakt a meghatározás. A zsírral kapcsolatban már említettem, hogy a tapasztalatom szerint a zsírral nincs semmi gond. Nekem a 25 kiló lejött úgy, hogy az első két hét kivételével egyáltalán nem néztem, milyen zsírosat eszem. Kenyér nélkül ugyanis majd jelezni fog a gyomrod, meg az undor :-) A zöldség körettel meg jól kiegészítik egymást. A legérdekesebb, hogy nem is kívánom már a nehéz, zsíros kajákat! Pedig megengedném magamnak. A kacsa bőre ropogósan, mmmmm.......
süti beállítások módosítása